Selecteer een pagina

Duivenarts

Dokter Patrick Derycke, dieren- en duivenarts bij Dierenkliniek Othene, promoveerde in 1984 aan de Gentse Universiteit tot dokter in de diergeneeskunde. Als voorzitter van de Koninklijke Maatschappij voor dierenbescherming in België, en behandelend arts van het Gentse dierenasiel (grootste in Vlaanderen) heeft dokter Derycke al 34 jaar ervaring in het vak. Naast het feit dat Dr. Patrick Derycke een enorme duiven liefhebber is, is hij ook coördinator en lesgever van de Nederlandse Postduiven Organisatie, waar hij de dopingcontroles leidt. Voorheen had de dierenarts naast zijn dierenartsenpraktijk te Gent, ook nog een exclusief praktijkje voor het behandelen van duiven in Vogelwaarde. Door de jaren heen is het klantenbestand zodanig gegroeid dat ze in 2006 hebben besloten om voortaan de dierenkliniek en de duivenarts te centraliseren in een nieuwe dierenkliniek in Othene, Terneuzen. Dr. Derycke is een fanatieke duivenmelker, en trots lid van het Röhnfried Racing-Team.

Gezondheidsonderzoek & meer

Onze klanten kunnen uiteraard ook bij onze kliniek terecht voor gezondheidsonderzoeken van hun postduiven. Het onderzoeken van postduiven gebeurt enkel op afspraak. Een standaardconsult van ongeveer 20 minuten omvat een onderzoek van 2 mestmonsters, 4 keeluitstrijkjes en 4 controles in de hand. U kunt een afspraak inplannen via het volgende telefoonnummer:

Webshop

Ons assortiment aan kwaliteitsproducten van Röhnfried en dergelijke kunt u vinden in de webshop op deze website. Zelf hebben wij ook een aantal verzorgingsproducten voor postduiven ontwikkeld. Deze zijn ook te vinden in onze webshop. U kunt uiteraard ook altijd langskomen in onze kliniek voor het aanschaffen van uw producten!